Bereiding
- Kook de bietjes in ruim water net gaar.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
-
Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
-
Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
-
Meng de groente met de olie.
-
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente erover. Rooster de groente in de hete oven in ca. 15 minuten gaar.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
-
Druppel de honing over de groente en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de puree en de kip bij de groente.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Bewaar het stuk pompoen afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een smaakvolle pompoensoep.