Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zalmtartaar onder knapperig deksel

Zalmtartaar onder knapperig deksel

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 185 kcal

Ingrediënten

  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  2. Meng er wat peper door en vorm er 4 platte koekjes van.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
  4. Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
  5. Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
  6. Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
  7. Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
  8. Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Allergie-informatie

Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardappel is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 185 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 12 gram
Zout
1,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept