Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vis tikka masala

Vis tikka masala

De kruiden doen het werk.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 500 gram broccoli
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
  4. Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
  9. Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
  10. Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes en snijd  de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
  11. Was de koriander en knip het klein.
  12. Strooi de koriander over de vis. Serveer de rijst en de broccoli erbij.

Ingrediënten over?

Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tilapia. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies tilapia met ASC keurmerk, anders liever niet. 

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept