Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vis met prei-kerriesaus

Vis met prei-kerriesaus

Binnen een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 600 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram prei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel kerrie
  • 4 tomaten
  • 4 takjes bladselderij
  • azijn
  • peper
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • citroensap
  • 2 stukken visfilet (bijv. tilapia, pangasius)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Smoor de prei in de helft van de margarine met de kerrie in 10 minuten gaar.
  4. Warm de grill voor.
  5. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  6. Was de selderij en knip het klein.
  7. Maak een dressing van azijn, de selderij en wat peper en schep dit door de tomaten.
  8. Pureer de prei met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg 100 ml water en de zuivelspread toe en breng de saus tegen de kook aan. Maak de saus op smaak met wat peper.
  9. Druppel wat citroensap over de vis en bestrooi de vis met peper.
  10. Verdeel de rest van de margarine over de vis.
  11. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden.
  12. Geef de saus, de rijst en de tomatensalade erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Selderij
Wikkel selderij in velletjes nat keukenpapier en bewaar het onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. Probeer deze omelet met oesterzwammen eens en gebruik hierin royaal selderij.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tilapia. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies tilapia met ASC keurmerk, anders liever niet. 

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 600 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 64 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept