Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visfilet uit de braadzak

Visfilet uit de braadzak

Origineel ovengerecht met vis (kabeljauw, koolvis), broccoli, aardappel en méér.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 490 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • basilicum
  • paprikapoeder, peper
  • 2 stukken visfilet of moten vis (kabeljauw, koolvis, schelvis)
  • 500 gram broccoli

Materialen

1 braadzak

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3. Maak de paprika en het sjalotje schoon.
  4. Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
  5. Fruit de sjalot in de margarine zacht.
  6. Meng er de blokjes paprika, de tomatenblokjes, wat basilicum, paprikapoeder en peper door.
  7. Doe de groentesaus in een braadzak.
  8. Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de groentesaus.
  9. Maak de braadzak dicht met een touwtje. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
  10. Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
  11. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  12. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  13. Geef de broccoli en de aardappelen bij de vis met de groentesaus.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus of op de broodpizza met sardientjes en champignons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 490 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 43 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept