Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tomatenbouillon met omeletreepjes

Tomatenbouillon met omeletreepjes

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 65 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 takjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 theelepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  2. Pel de knoflook.
  3. Was de basilicum en haal de blaadjes van de steeltjes.
  4. Breng 300 ml water met  het stukje bouillontablet met de stukjes tomaat, de knoflook en de basilicumsteeltjes tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  5. Knip de blaadjes  basilicum in reepjes.
  6. Klop het ei los met de melk, de basilicum en wat peper.
  7. Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
  8. Zeef de bouillon, verdeel over 2 kommen en garneer  met de omeletreepjes.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Basilicum
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 65 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 3 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept