Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Schrap de wortels en rasp ze fijn.
-
Meng het citroensap door de geraspte wortel.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
-
Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Dep de plakken tofu goed droog. Bestuif de tofu met een beetje volkorenmeel.
-
Klop het ei met wat peper los en wentel de tofu erdoor.
-
Bestrooi de tofu met sesamzaad.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in ca. 8 minuten heet en lichtbruin.
-
Neem de plakken tofu uit de pan en houd ze warm.
-
Bak de champignons kort in de achtergebleven margarine en schep ze op de rijst.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik de rest van de tofu in deze aardappelstoofschotel.