Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Toast met cantharellen

Toast met cantharellen

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 110 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram cantharellen
  • ½ sjalot
  • 1 plakje ontbijtspek
  • 2 volkoren boterhammen
  • peper

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon, snijd lelijke plekjes weg en snijd grote exemplaren een keer door.
  2. Snijd het stukje sjalot klein.
  3. Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek in een droge koekenpan langzaam bruin.
  4. Rooster het brood lichtbruin. Snijd het brood diagonaal door.
  5. Bak de sjalot en de cantharellen op hoog vuur een paar minuten met het spek mee.
  6. Maak dit op smaak met peper en verdeel het over het geroosterde brood.

Ingrediënten over?

Verpak de halve sjalot in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Cantharellen is deze maand (april) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 110 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept