Materialen
een springvorm met een doorsnee van 24 cm, bakpapier
Bereiding
- Bedek de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Bestrijk de randen van de vorm dun met margarine.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Zeef het meel met de maïzena.
-
Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de basterdsuiker toe en dit tot het dik en schuimig is. Het moet als een lint van de lepel lopen.
-
Zeef bij gedeelten het meel erboven en spatel het luchtig door de eiermassa.
-
Schenk het beslag in de vorm en bak de taart onder het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
-
Laat de taart 5 minuten in de open oven afkoelen.
-
Verwijder de rand en stort de taart op een rooster. Neem het bakpapier weg en laat de taart afkoelen.
-
Snijd de taart horizontaal in 2 plakken.
-
Bestrijk een plak met jam, vruchtenpuree of geklopte slagroom.
-
Bestrijk de bovenkant hier ook mee of dek af met glazuur.
-
Garneer de taart met fruit.
Variaties
Voor garnering:
4 eetlepels jam
150 ml slagroom
2 eetlepels suiker
150 gram fruit
Allergie-informatie
Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.