Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti alla molliche

Spaghetti alla molliche

Een heerlijk recept voor spaghetti met ansjovis en restjes brood.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 645 kcal

Ingrediënten

  • 2 bruine boterhammen (oud)
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kerstomaten
  • 1 komkommer
  • ½ citroen
  • peper
  • 8 gram ansjovisfilet (blik)
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Rooster de boterhammen. Breek het in grote kruimels.
  2. Maak de prei en de peper schoon en snijd in dunne ringen. 
  3. Pel de knoflook en snijd klein.
  4. Was de kerstomaten en halveer.
  5. Was de komkommer en snijd in dunne plakken. Voeg citroensap en peper toe om er een salade van te maken.
  6. Snijd de ansjovis in stukjes.
  7. Kook de spaghetti in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Fruit de prei en knoflook in de helft van de olijfolie. 
  9. Voeg de ansjovis en peper toe. 
  10. Bak in een andere pan de broodkruimels in de rest van de olie lichtbruin en knapperig. Rasp er wat citroenschil over.
  11. Bak de kerstomaten mee met de prei.
  12. Bak het vlees in de margarine gaar en lichtbruin. Strooi er wat peper over.
  13. Laat de spaghetti uitlekken en schep het door de groente.
  14. Garneer de broodkruimels erover. Serveer het vlees en de salade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar leg ze afgedekt in een schaaltje.

Gebruik de ansjovis in deze salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 645 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 73 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 34 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept