Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Speciaal voor Duurzame Dinsdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bevat mager gehakt vet?

Wat denk jij?

De waarheid op tafel beantwoordt veelgestelde vragen over vetten. Zoals deze van Matthijs: "Ik denk dat er in mager gehakt nauwelijks vet zit". En meer!

Het antwoord

Snelle Stroganoff

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon
  • ½ dl crème fraiche light

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de uien 5 minuten zacht.
  4. Bak de vegetarische reepjes een paar minuten mee.
  5. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee.
  6. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
  7. Giet de groentebouillon er bij en breng dit aan de kook.
  8. Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen.
  9. Roer er de crème fraiche door en maak de Stroganoff op smaak met wat peper of Tabasco.

Menusuggestie

Lekker met witte koolsalade en macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 310 kcal 620 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 65 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 8 gram 20 gram
Zout 2 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week