Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sjalottenbouillon

Sjalottenbouillon

Krijg je gasten over de vloer? Deze bouillon is ideaal als licht voorgerecht voor een meergangendiner.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 60 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram sjalotten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 4 sprieten bieslook

Bereiding

  1. Pel de sjalotten, snijd 1 kleine in halve ringen en de rest in snippers.
  2. Verwarm de margarine en bak daarin de gesnipperde sjalotten met royaal peper zacht.
  3. Voeg 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en laat dit een half uur trekken.
  4. Doe de achtergehouden sjalot in een pan en schenk de kokende bouillon door een zeef erop.
  5. Verdeel de bouillon over 2 soepkommen of borden en garneer met een schepje yoghurt.
  6. Knip de gewassen bieslook erover.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik de yoghurt en bieslook voor een toast met makreel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Sjalot'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 60 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept