Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Selderijbouillon met gremolata

Selderijbouillon met gremolata

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 15 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen (alleen de schil)
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij en de sjalot schoon en snijd de groente in stukken.
  2. Breng 400 ml water met de groente en de tijm aan de kook en laat dit 15 minuten zacht trekken.
  3. Boen voor de gremolata de citroen goed schoon en rasp het buitenste deel van de schil af.
  4. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  5. Pers het teentje knoflook uit en meng er de geraspte citroenschil en de peterselie door. Houd dit gremolatamengsel apart.
  6. Zeef de bouillon door een fijne zeef.
  7. Breng de bouillon weer aan de kook en verdeel hem over 2 borden.
  8. Garneer met een schepje gremolata.
  9. Geef er eventueel een sneetje volkoren (stok)brood.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 15 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept