Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag

2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Zo voorkom je kerstkilo's

Tijdens de feestdagen liggen allerlei verleidingen op de loer. Je agenda staat vol met afspraken: etentjes met vrienden, uitgebreide ontbijtsessies en familiebrunches. Met lekkere hapjes en drankjes. Zo weersta je de verleiding beter. Bekijk onze tips

Rode koolsalade met honingdressing

Ingrediënten

  • Stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • Citroensap
  • Mespuntje kaneel

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
  2. Breng ½ liter water aan de kook.
  3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
  4. Was de rozijnen.
  5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en kaneel.
  7. Meng alles door de kool.

Menusuggestie

Lekker met een rundervink en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundervinken
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 160 kcal 455 kcal
Eiwit 3 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 60 gram
Vet 0 gram 15 gram
Verzadigd vet 0 gram 4 gram
Vezels 7 gram 9 gram
Zout 0 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Rode kool is deze maand (december) een seizoensproduct.