Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Rode koolsalade met honingdressing

Ingrediënten

  • Stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • Citroensap

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
  2. Breng ½ liter water aan de kook.
  3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
  4. Was de rozijnen.
  5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en een beetje zout.
  7. Meng alles door de kool.

Menusuggestie

Lekker met een rundervink en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundervinken
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 155 kcal 415 kcal
Eiwit 3 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 60 gram
Vet 0 gram 9 gram
Verzadigd vet 0 gram 4 gram
Vezels 7 gram 9 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Rode kool is deze maand (april) een seizoensproduct.