Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Radicchio rosso met pijnboompitten

Radicchio rosso met pijnboompitten

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 115 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 kropjes radicchio rosso
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing

Bereiding

  1. Was de kropjes radicchio. Halveer de kroppen in de lengte. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
  2. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat ze op een bord afkoelen.
  3. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
  4. Druppel er de balsamicoazijn en de honing over.
  5. Smoor de groente nog een paar minuten. Voeg eventueel wat peper toe.
  6. Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi de pijnboompitten erover.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Radicchio'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 115 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 3 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept