Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd het lichte deel van de prei in staafjes van ± 10 cm. Bewaar het bovenste groene deel voor een ander gerecht.
-
Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met wat peper enkele minuten.
-
Voeg weinig water toe en stoof de prei in ± 8 minuten gaar.
-
Laat de prei uitlekken en afkoelen.
-
Snijd de gewassen tomaat in parten, verwijder het zachte gedeelte en snijd het vruchtvlees klein
-
Schik de prei op 2 borden.
-
Meng de tomatenblokjes met wat peper en azijn en verdeel dit over de prei.
-
Strooi er fijn geknipte peterselie over.
Variaties
Lekker met als hoofdgerecht ongepaneerde schnitzel, groene kool en
risotto met paddenstoelen.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.