Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pizza al tonno

Pizza al tonno

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 625 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 125 gram bloem
  • 1½ theelepel gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 1 theelepel kappertjes
  • tijm

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist erdoor.
  2. Verwarm 150 ml water tot lauwwarm.
  3. Meng het lauwe water en de olie door het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
  4. Warm de oven voor op 230 °C.
  5. Maak de ui, de prei en de knoflook schoon.
  6. Snijd de ui en de prei in een paar stukken, halveer het teentje knoflook. Verwijder van het stuk peper de zaadlijsten en pitjes.
  7. Pureer de ui, de prei, de knoflook, de peper en de tomaten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een saus.
  8. Maak de saus op smaak met wat oregano.
  9. Bestrijk een bakplaat dun met wat olie.
  10. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  11. Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik. Bestrijk het deeg met de groentesaus en verdeel er de tonijn, de kappertjes en wat tijm over.
  12. Bak de pizza onderin de oven in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin.

Variaties

Lekker met een tomatensalade.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 625 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 94 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept