Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Fruit de ui en bleekselderij in de olie zacht.
-
Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
-
Pureer de groente met de kidneybonen, boterham, tomatenpuree en het ei in een keukenmachine of staafmixer tot een puree.
-
Voeg op het laatst de walnoten toe.
- Breng op smaak met wat chilipoeder. Vorm er burgers van en zet even weg.
-
Was de komkommer, sla en bieslook. Snijd de bieslook fijn.
-
Schaaf de komkommer en maak er met het azijn en de bieslook een salade van.
-
Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
-
Rooster de burgers in de grillpan in 8 minuten lichtbruin.
-
Beleg de volkoren bolletjes met sla en een bonenburger. Serveer de komkommer erbij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van de bleekselderij afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast of 12 maanden in de diepvries. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak deze bleekselderijsalade met sinaasappel.