Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pikante vis gestoomd in bananenblad

Pikante vis gestoomd in bananenblad

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 505 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 15 gram gember
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper
  • 2 stukken visfilet (kabeljauw, koolvis)
  • 2 bananenbladen
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 1 eetlepel olie

Materialen

2 houten cocktailprikkers & 2 bananenbladeren, in stukken van 20 x 20 cm, stoommandje of metalen zeef

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  4. Was de bosuien en snijd ze in dunne ringetjes.
  5. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de peper in smalle reepjes.
  6. Leg de vis op de stukken bananenblad. Verdeel de helft van de gember, de helft van de bosui, de helft van de rode peper en de sojasaus erover.
  7. Vouw het bananenblad dicht en steek het vast met een houten cocktailprikker.
  8. Breng water in een pan aan de kook. Leg de pakketjes in een stoommandje of metalen zeef.
  9. Stoom de vispakketjes met een deksel op de pan in 10-12 minuten gaar.
  10. Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de gember, de bosui en rode peper zacht. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
  11. Geef de sperziebonen en de rijst bij de vispakketjes.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus.

Bananenblad is in een toko verkrijgbaar. Vervang het eventueel door een stuk dubbelgevouwen bakpapier.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 34 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept