Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Peren-gembergranita

Peren-gembergranita

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 170 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 15 gram gember
  • ½ citroen
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 net rijpe peren
  • eventueel blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de citroen en snijd 2 mooie reepjes uit de schil. Pers de halve citroen uit.
  3. Breng het water met de gember, het citroensap, de suiker en de honing aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
  4. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in stukken.
  5. Laat de stukken peer 1 minuut in de vloeistof zacht worden.
  6. Pureer dit grof in de keukenmachine of met een blender en laat het afkoelen.
  7. Laat het mengsel in een platte diepvriesdoos in de diepvries bevriezen. Roer het mengsel af en toe met een vork door.
  8. Verdeel de granita over 2 coupes en garneer met het citroenschilletje en eventueel een topje munt.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 170 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 38 gram
Waarvan suikers 34 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept