Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Penne met groene asperges en walnotensaus

Penne met groene asperges en walnotensaus

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 655 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 300 gram groene asperges
  • 4 bosuien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 175 gram volkoren penne
  • 10 gram basilicum
  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 1 eetlepel oude kaas 30+ (geraspt)

Bereiding

  1. Snijd de houtige onderkant van de asperges en was de asperges.
  2. Snijd de asperges schuin in stukken even lang als de penne. 
  3. Maak de bosuien schoon, snijd ze in drieën en halveer de stukken in de lengte.
  4. Meng de asperges met de bosuien en schep er de helft van de olijfolie door.
  5. Verwarm een pan en laat hierin de groente in 8-10 minuten gaar worden.
  6. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Was de basilicum.
  8. Hak de walnoten met de basilicum, de geraspte kaas en de rest van de olie fijn. Voeg een paar lepels kookvocht van de penne toe tot het een sausdikte heeft.
  9. Meng de asperges met bosui en de walnotensaus door de uitgelekte penne.

Ingrediënten over?

Asperges:
Bewaar groene asperges in een open plastic zak in de koelkast. Houd de onderkant van de asperges nat.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 655 kcal
Vet 32 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept