Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Peer met kaneelreepjes

Peer met kaneelreepjes

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 145 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • kaneel
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 kruidnagel
  • 1 handpeer

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
  3. Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk het dun met water.
  4. Leg het tweede vel er op en bestrijk dit met de margarine.
  5. Leg het deeg op de bakplaat en snijd het in repen.
  6. Bestrooi het deeg dun met kaneel en poedersuiker.
  7. Bak de repen in 3-5 minuten knapperig en lichtbruin.
  8. Boen de sinaasappel schoon en snijd een dun stukje van de schil.
  9. Pers de sinaasappel uit.
  10. Breng het sinaasappelsap met het stukje sinaasappelschil en de kruidnagel tegen de kook aan.
  11. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  12. Pocheer de peer in het sap in ca. 10 minuten zacht.
  13. Schik de peerhelften op 2 borden en leg de filorepen erbij.

Ingrediënten over?

Peer: peren zijn wel tot drie weken goed te houden in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 145 kcal
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 18 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept