Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Nu nog seizoensgroente
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Pasta met courgette en tofu

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
  • 200 gram (gekruide) tofu
  • 2 eetlepels pesto
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
  3. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
  6. Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
  7. Warm de tofu kort mee.
  8. Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
  9. Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 585 kcal 585 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.