Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Kom bomvol kleur en smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 435 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 125 gram bruine linzen (uitlekgewicht, blik)
  • 2 volkoren pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • tijm
  • 250 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 200 ml water
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • peper

Materialen

Grillpan

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in 20 minuten gaar.
  2. Snijd de pistoletjes open.
  3. Pel de knoflook en pers het teentje boven een kommetje uit. Roer er de helft van de olie en tijm door.
  4. Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met het knoflookmengsel.
  5. Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan lichtbruin.
  6. Bak de roerbakgroente in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
  7. Voeg de uitgelekte linzen, tomatenblokjes, het water en bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  8. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  9. Breng de soep op smaak met wat peper en serveer er de broodjes bij.

Ingrediënten over?

Roerbakgroente:
Let bij een gesloten verpakking op de houdbaarheidsdatum en volg het bewaaradvies. Bewaar een geopende verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 435 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 19 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept