Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Maak je eigen wrap van volkorenmeel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Linzen met ratatouille en gebakken kabeljauw

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1 laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten.
  4. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
  5. Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes en wat Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
  6. Bak de stukjes kabeljauw in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  7. Leg de vis op borden en geef de linzen en de ratatouille er bij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. info

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 55 gram 55 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout 0 gram 0 gram

Nieuw: Het kookboek Schijf van Vijf

Waar heb jij zin in vandaag? Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Ons nieuwste kookboek staat daarom vol recepten die gezond eten makkelijk maken. Ontdek alle mogelijkheden en volg je smaak!