Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney

Krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 650 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 (oude) volkoren boterham zonder korst
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • tijm
  • peper, nootmuskaat
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram gesneden groene kool
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook.
  2. Houd voor de kikkererwtenkoekjes een stukje ui en een half teentje knoflook apart.
  3. Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  4. Fruit de uien en de knoflook in de olie in 30 minuten zacht en goudgeel.
  5. Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  6. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
  7. Rooster het brood krokant en maal het tot kruimels.
  8. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  9. Pureer de kikkererwten met het stukje ui en het halve teentje knoflook met een staafmixer tot een grove puree.
  10. Maak het op smaak met geraspte citroenschil, wat tijm en peper. 
  11. Vorm er 4 koekjes van en wentel ze door het broodkruim. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  12. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  13. Verwarm de helft van de margarine en stoof hierin de groene kool in ca. 10 minuten gaar.
  14. Bak de koekjes in de rest van de margarine in 5 minuten heet en goudgeel.
  15. Breng de melk aan de kook.
  16. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  17. Serveer de gestoofde kool, de aardappelpuree en de uienchutney bij de kikkererwtenkoekjes.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Savooie / Groene kool is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 650 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 86 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 20 gram
Eiwit 22 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept