Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
-
Doe de groente en de aardappelen met het water en het stukje bouillontablet, het laurierblad en wat tijm in een soeppan en breng dit aan de kook. Kook het geheel in 15 minuten gaar.
-
Neem de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in stukken.
-
Wrijf de peper in een vijzel fijn of pureer hem met een staafmixer. Roer de olie erdoor.
-
Was de bladselderij en knip de blaadjes en steeltjes klein.
-
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
-
Verdun de soep met wat water en warm de soep weer even door. Roer de bladselderij erdoor.
-
Hak de walnoten grof.
-
Druppel aan tafel wat van de chili-olie over de soep en strooi er wat walnoten over. Geef er brood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Bladselderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast of vries de kruiden in. In de koelkast is het nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Eet de bladselderij bijvoorbeeld op een toast met sardines.