Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Knoflookstokbrood met spinaziesalade

Knoflookstokbrood met spinaziesalade

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram peultjes
  • 150 gram spinazie
  • azijn
  • peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 takjes peterselie of selderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bruin of volkoren stokbrood

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze in de lengte. Kook de peultjes in weinig water in 3 minuten beetgaar.
  3. Was de spinazie. Laat goed uitlekken en verwijder dikke steeltjes.
  4. Pel de eieren. Snijd 2 eieren in parten en houd apart.
  5. Halveer de andere eieren en neem de dooier eruit.
  6. Hak het eiwit grof.
  7. Prak de dooiers fijn en roer er wat azijn, peper, de mosterd en de olie door. Klop met 1 eetlepel water tot een dressing.
  8. Warm de oven voor op 200 °C.
  9. Was de peterselie en knip de takjes klein. Meng de peterselie en wat peper door de margarine.
  10. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  11. Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  12. Besmeer de sneden dun met het knoflookmengsel.
  13. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak het in de hete oven 10-12 minuten of leg het op het rooster van de barbecue.
  14. Meng de peultjes en de dressing door de spinazie en schik de parten ei erop. Serveer met het warme stokbrood.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 27 gram
Zout
1,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept