Materialen
bakpapier, deegroller, evt. siliconen bakmatje, uitsteekvormpjes, appelboor
Bereiding
- Doe het meel, de kristalsuiker en de vanillesuiker in een kom.
-
Voeg de koude margarine toe en snijd met twee messen de margarine in kleine stukjes.
-
Kneed dit met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
-
Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Gebruik voor het uitrollen van het deeg eventueel een siliconen bakmatje. Bestuif het werkblad met glutenvrij meel.
-
Rol het deeg uit tot een platte lap van ongeveer 1 cm dik. Steek met het vormpje of een glas zoveel mogelijk kransjes uit het deeg. Maak in het midden van elk deegkransje een gaatje met een appelboor.
-
Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw vormpjes uit. Leg de kransjes op de bakplaat.
-
Garneer de kransjes met wat amandelschaafsel of suiker.
-
Bak ze in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar en heel lichtbruin.
-
Bestrijk de gebakken kerstkransjes eventueel met wat suikerglazuur voor een mooi en glanzend uiterlijk.
Allergie-informatie
Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.