Materialen
Aluminiumfolie, staafmixer
Bereiding
- Was de prei en snijd de prei in dunne ringen.
-
Snijd de paprika klein.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
-
Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
-
Bestrijk de vis met de basilicumpasta en verdeel de prei en de kleingesneden paprika erover. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
-
Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
-
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Was de bieslook en knip het klein.
-
Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de rest van de olijfolie, de bieslook en wat peper.
-
Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor.
-
Leg de vis met saus en groente op de penne en geef de tomatensalade erbij.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
De basilicum is ook lekker in deze tonijn-bonensalade.