Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Italiaanse vispakketjes

Italiaanse vispakketjes

Zo heb je vis nog niet eerder geproefd.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • stukje prei
  • 5 olijven
  • 2 stukken visfilet, bijv. pangasius, tilapia, kabeljauw, koolvis
  • 500 gram broccoli
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen.
  3. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  4. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
  5. Was de prei onder stromend water en verwijder de worteltjes. Snijd de prei in dunne ringen.
  6. Snijd de olijven klein.
  7. Dep de stukken vis met keukenpapier droog.
  8. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  9. Bestrijk de vis met de basilicumsaus en verdeel er de prei en de olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  10. Laat de vis op de bodem van een pan of in een stoommandje boven kokend water in ca. 15 minuten gaar worden.
  11. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  12. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
  13. Breng de melk aan de kook.
  14. Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
  15. Geef de aardappelpuree en de broccoli bij de vispakketjes.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept