Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in ca. 8 minuten gaar.
-
Breek de walnoten in stukjes.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Meng de geroerbakte groente erdoor en maak op smaak met wat tijm en nootmuskaat.
-
Strooi aan tafel de walnoten erover.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de kool in deze heerlijke minestrone.