Bereiding
- Rasp de schil van de schoon geboende limoen en pers de halve limoen uit.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, de knolselderij en biet in kleine blokjes, de wortel in dunne plakken en de ui in snippers.
-
Meng de groente met wat limoenschil, 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel water.
-
Knip 2 grote stukken bakpapier en verdeel de groente erover. Vouw het bakpapier als een snoeppapiertje luchtig dicht.
-
Leg de pakjes in een stoompan of een vergiet.
-
Breng een bodem water in een pan aan de kook en plaats het andere deel van de stoompan of het vergiet erop. Stoom de groente met een deksel op de pan in 15-20 minuten gaar.
-
Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog.
-
Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
-
Leg de aardappelen op een plat bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
-
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Bak de tofu in de hete margarine bruin.
-
Was de bieslook en knip het klein.
-
Maak een sausje van de yoghurt, de bieslook, wat geraspte limoenschil en paprikapoeder.
-
Geef de groentepakjes bij de tofu en de gepofte aardappelen met de yoghurtsaus.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest voor een groentejulienne met vis.