Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde tomaten met olijven

Gevulde tomaten met olijven

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 35 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 grote trostomaten
  • stukje komkommer
  • 1 plakje rookvlees
  • 4 olijven

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol de tomaten uit.
  2. Bestrooi de tomaten van binnen met peper. Zet ze op de kop weg.
  3. Was het stukje komkommer en rasp het grof.
  4. Snijd het rookvlees klein en hak de olijven klein.
  5. Meng de geraspte komkommer met wat vruchtvlees van de tomaten, het rookvlees en de olijven en maak het op smaak met peper.
  6. Vul hiermee de tomaten en zet de kapjes er weer op.

Variaties

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, bimi met champignons en aardappelen.
.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak van de rest een tzatziki: rasp het stuk gewassen komkommer grof en meng er ½ uitgeperst teentje knoflook en wat yoghurt door. Lekker bij vlees, aardappelen of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 35 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 3 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept