Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde forel met gembersaus

Gevulde forel met gembersaus

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 580 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • ½ limoen
  • 15 gram gember
  • 250 gram forellen
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • kaneel
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Boen de limoen onder stromend water goed schoon.
  3. Snijd de helft van de limoen in mooie plakjes. Rasp van de rest van de limoen het buitenste van de schil af en pers het sap uit.
  4. Schil het stukje gember. Snijd een kwart in dunne plakjes en rasp de rest fijn.
  5. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  6. Bestrooi de buikholte van de forellen met peper.
  7. Verdeel de plakken limoen en de plakjes gember over de buikholtes van de forellen.
  8. Bak de forellen in de hete margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag in 15 minuten gaar en bruin.
  9. Meng de geraspte gemberwortel door de yoghurt. Maak de saus op smaak met geraspte limoenschil, wat limoensap en kaneel.
  10. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de aardappelpuree, de sperziebonen en de gembersaus bij de forel.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 580 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept