Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde appel

Gevulde appel

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 145 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 speculaasjes
  • 2 appels

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
  2. Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
  3. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
  4. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
  5. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  6. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
  7. Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
  8. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 145 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 28 gram
Waarvan suikers 23 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept