Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gestoomde gevulde tomaat

Gestoomde gevulde tomaat

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 55 kcal

Ingrediënten

  • 2 grote tomaten
  • ½ sneetje volkorenbrood
  • stukje prei of bosui
  • 50 gram garnalen
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • peper

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol ze uit. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
  2. Snijd de korst van het brood en snijd het brood fijn.
  3. Snijd het stukje prei fijn.
  4. Meng de garnalen met de yoghurt, de stukjes tomaat, het brood en de prei en maak dit op smaak met wat peper.
  5. Vul hiermee de tomaten.
  6. Plaats de tomaten in een stoommandje of metalen zeef en stoom ze boven kokend water in ca. 6 minuten heet.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 55 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept