Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
-
Pel de sjalot en snijd hem klein.
-
Zet de oven aan op 175 °C.
-
Bak de sjalot en de champignons zacht in de margarine. Verdeel dit over 2 stukken aluminiumfolie.
-
Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
-
Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
-
Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven. Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
-
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de forel met de aardappelpuree en de snijbonen.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Gebruik de rest voor een champignonsoep.