Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Forel en papillot

Forel en papillot

Deze vispakketjes gaar je in de oven. Je vult ze met champignons, ui, citroen en natuurlijk de forel.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
  • peper, nootmuskaat
  • 2 schijven citroen
  • 400 gram snijbonen
  • 100 ml halfvolle melk

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Zet de oven aan op 175 °C.
  5. Bak de sjalot en de champignons zacht in de margarine. Verdeel dit over 2 stukken aluminiumfolie.
  6. Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
  7. Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
  8. Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven. Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
  9. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Serveer de forel met de aardappelpuree en de snijbonen.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Gebruik de rest voor een champignonsoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Snijboon'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 44 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept