Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoelen

Knoflookbrood met gemengde paddenstoelen is een heerlijk voorgerecht.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 85 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gemengde paddestoelen
  • ½ bosuitje
  • 4 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes stokbrood in de broodrooster of onder de grill aan beide zijden lichtbruin.
  2. Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of reepjes.
  4. Snijd de bosui in smalle ringen.
  5. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  6. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.
  7. Pers de rest van de knoflook er bovenuit.
  8. Maak dit op smaak met peper en de basilicum en schep het op het stokbrood.

Ingrediënten over?

Paddenstoelen:
Bewaar rauwe paddenstoelen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn nog 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Gebruik de rest van de paddenstoelen bij een stukje vlees met aardappelpuree.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 85 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept