Bereiding
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Zet even weg.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Kook de boerenkool in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
-
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
-
Bak de tofu mee.
-
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Giet de gare boerenkool af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Maak op smaak met peper.
-
Serveer de aardappelpuree erbij.
Variaties
vervang de verse boerenkool door 400 gram diepvries
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een aangebroken verpakking tofu maximaal 2 dagen in de koelkast. Lekker met bulgur en noten. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.