Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aubergine-aardappelomelet

Aubergine-aardappelomelet

Een snelle gevulde omelet met aubergine en aardappel.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 520 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 400 gram aubergine
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • Provençaalse kruiden
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in weinig water in 5 minuten gaar.
  2. Maak de ui en de aubergine schoon.
  3. Snijd de ui klein en aubergine in blokjes
  4. Verwarm de margarine in een pan en bak de aubergine gaar. 
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg de aardappel toe. Breng op smaak met peper.
  7. Klop de eieren los met de melk en voeg peper en Provençaalse kruiden toe.
  8. Giet het eiermengsel in de pan en laat langzaam gaar worden.
  9. Serveer de boterhammen erbij.

Ingrediënten over?

Aubergine:
Bewaar aubergine op kamertemperatuur. Je kunt het maximaal 7 dagen bewaren in een voorraadkast of 1 jaar in de diepvries.

Gebruik de rest van de aubergine in deze traybake.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 520 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept