Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Volkorenbrood met groene spread

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 6 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 60 gram diepvries spinazie of diepvries boerenkool (deelblokjes)
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte oude 30+ kaas
  • Citroenrasp en citroensap
  • 6 volkoren boterhammen
  • Halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Laat de diepvries groente ontdooien.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Pel het teentje knoflook.
  3. Pureer de groente met de knoflook, de pijnboompitten, de olie en de geraspte kaas met een staafmixer of in de keukenmachine klein. Voeg wat water toe om er een smeuïge massa van te maken.
  4. Maak de spread op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap en peper.
  5. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de spread er over.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener."