Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Gedrenkt in tomatensaus
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Volkorenbrood met gegrilde groente

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 8 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 smalle aubergine
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • ½ eetlepel olijfolie
  • tijm
  • 8 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Schaaf de courgette en de aubergine in dunne plakken en snijd de paprika in repen Druppel wat olie over de groente.
  3. Verwarm een grillpan. Gril de groente in een paar minuten gaar.
  4. Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
  5. Rooster eventueel het brood. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de groente er over.

Ingrediënten over?

Stukje courgette:
Doe een stukje folie over het snijvlak en bewaar de courgette maximaal 2 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Is je koelkast klaar voor de feestdagen?
Elke dag lopen 2.000 mensen in Nederland een voedselinfectie op, ook tijdens de feestdagen. Voorkom dat je ziek wordt en download de checklist met 10 tips!