Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Volkorenbrood met doperwtjesspread

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 6 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram hüttenkäse
  • Citroensap
  • 6 volkoren boterhammen
  • Halvarine

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat de doperwtjes in een zeef uitlekken en afkoelen.
  2. Maak het bosuitje schoon. Hak het bosuitje en de doperwtjes met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  3. Roer er de hüttenkäse door en maak de spread op smaak met wat citroensap en peper.
  4. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de doperwtjesspread er over.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener."