Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met lekkere tofu-marinade
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Volkorenbrood met auberginepuree

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 eetlepel olie
  • ½ gram knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 takjes koriander
  • Mespunt kaneel
  • 4 volkoren boterhammen
  • Halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbak bodem en bak hierin de aubergine zacht.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit. Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
  4. Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
  5. Voeg de korianderblaadjes toe.
  6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
  7. Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper en de kaneel.
  8. Rooster eventueel het brood. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de auberginepuree er over.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram

Elly viel 18 kilo af

Zo lukt het jou ook Al jaren wilde Elly (55) afvallen, maar steeds lukte het niet. Na een gesprek met collega’s ging het roer definitief om. Ze paste haar eetpatroon aan en ging meer bewegen. Resultaat: ze is lichter en voelt zich veel fitter.