Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Vis tikka masala

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De kruiden doen het werk.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
  4. Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
  5. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  6. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
  9. Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
  10. Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 250 kcal 565 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 9 gram
Vet 8 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 5 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.