Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vis met pikante saus

Vis met pikante saus

De chilipepertjes zorgen voor wat pit bij de vis.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 595 kcal

Ingrediënten

  • 1 (oude) bruine boterham zonder korst
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren noedels
  • 500 gram broccoli
  • 2 stukken stevige visfilet (bijv. tilapia, meerval)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Week het brood in de tomatenblokjes.
  2. Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
  3. Maal de amandelen heel fijn.
  4. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  7. Kook de broccoli in 5 minuten gaar. 
  8. Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
  9. Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
  10. Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in linzen in tomaten-kokossaus.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 595 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept