Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vegasandwich rauwkost en ei

Vegasandwich rauwkost en ei

Frisse lunch met volkoren boterhammen.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • lunch
  • 260 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram komkommer
  • 1 tomaat
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 augurk
  • 1 ei
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine
  • 1 eetlepel fritessaus
  • peper

Materialen

Satéprikkers

Bereiding

  1. Was de komkommer en tomaat. Snijd in plakjes.
  2. Was de bieslook en hak de sprieten klein.
  3. Snijd de augurk in plakjes.
  4. Kook het ei in weinig water in 10 minuten hard. Snijd in plakken.
  5. Besmeer de helft van de boterhammen met halvarine en de rest met fritessaus.
  6. Strooi de bieslook er over.
  7. Beleg de boterhammen met de tomaat, komkommer, augurk en het ei.
  8. Strooi er wat peper over.
  9. Dek af met de rest van de boterhammen.
  10. Steek een satéprikker in de boterhammen. Snijd diagonaal door.

Ingrediënten over?

Augurken:
Gebruik een schone vork om augurken uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot augurken is maximaal 1 maand houdbaar in de koelkast.

Gebruik de rest van de augurken voor deze frisse groentespread.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 260 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 5 gram
Eiwit 11 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept