Bereiding
- Was de pruimen en verwijder de pitten.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
-
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de ui kort mee.
-
Voeg de pruimen, de tijm, het laurierblad en 100 ml water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in een bodempje water in 10 minuten gaar.
-
Verwijder het laurierblad uit het vlees. Serveer het vlees met de spruitjes en de aardappelen.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Pruimen
Bewaar gedroogde pruimen goed afgesloten nog 6-9 maanden op een droge, koele en donkere plaats.
Gedroogde pruimen zijn erg lekker in dit toetje met vanilleyoghurt.