Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstachtig genieten
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Tofu met sjalotten en honing

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  4. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  6. Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
  7. Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
  8. Giet er 100 ml water bij met de honing en de sojasaus en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte witte kool met taugé en kerrie en volkoren noedels.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witte kool
  • 100 gram taugé
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren noedels

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Sjalot'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 230 kcal 575 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 15 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 20 gram
Vet 10 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,5 gram
Elke 2 weken de laatste updates
Meld je aan en ontvang

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.